נזלת, מי חשב שזה כזה סיפור? אבל שהתינוקות שלנו מסוגלים לנשום רק מהאף והאף סתום... זה כבר לא פשוט. שהם מתקשים לנשום הם בוכים, הבכי גורם לשיעול ואפילו להקאות. אז מה עושים?
1. הגביהו את הראש-
ניתן להגביה מעט את המזרן במיטה בעזרת קלסר, חיתולי בד או מגבת מגולגלת שנניח מתחת למזרן. התינוק שלנו יחוש הקלה אם ראשו יהיה מוגבה מעט גם אם הו מעורסל בידיים או במנשא. בעגלה ניתן להשכיב את התינוק על הבטן (בהשגחה כמובן) או להגביה מעט את אזור הראש.
2. טיפות מי מלח- תכשיר שנמכר בבתי המרקחת בצורת התזה / טיפות לאף. שימו לב בבקשה שהמוצר מכיל מי מלח בלבד!
אין הגבלה על כמות השימוש, אך זכרו שמלבד היותו טיפול לא כל כך נעים, שימוש מרובה עלול לייבש את רירית האף ולגרום לדימום. שפריץ לאחר המקלחת ולפני השינה יסייע לייבש את הנזלת ולהקל על השינה כמובן.
3. בצל חתוך-
לבצל ישנה תכונה שהוא סופח לעצמו חיידקים. השיטה היא לחתוך בצורה גסה את הבצל ולשים מתחת למיטה במשך הלילה, הוא יספוך את החיידקים ממערכת הנשימה במשך הלילה. חשוב לשים לב לזרוק את הבצל כל בוקר. ניתן להניח את הבצל בקערה או בחיתול טטרה. הקפידו לא להניח אותו קרוב מידי כדי שלא יצרוב ולא רחוק מידי על מנת שינשום את האדים. וכן, החד אחרי זה מסריח, אבל שווה את זה.
4. סירופ סמבוק שחור-
מסייע לנשימה, אנטי ויראלי, אנטי אוקסידנט, עשיר בפלבנואידים. מיועד לטיפול בהצטננות, שיעול וזיהומים של דרכי הנשימה, שפעת ודלקות בגרון.נלקח בטיפות שלוש פעמים במינון המתאים לכל גיל (מתאים גם למבוגרים). מומלץ מגיל 3 חודשים.
5. מי אגסים לשיעול יבש ולחתי- האגסים מחזקים את הריאות מרגיעים את השיעול, ועוזרים בכיוח ליחה. מקלפים וחוצים אגסים טריים לשניים, מוציאים את הליבה והגרעינים. מבשלים במים עד שהם מתפרקים (מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה). לילדים גדולים מועכים. לתינוקות נותנים את המים לשתות פעמיים ביום למשך 3 ימים. מעל גיל 6 חודשים ניתן ומומלץ להוסיף מקלות קינמון לבישול .
6. שמן אקליפטוס רדיאטה – היחיד מבין האקליפטוסים שמתאים לתינוקות ובטוח בהריון. לטיפול בהצטננות, נזלת, אף סתום, אסטמה סינוסים, מחטא ופותח נשימה, מחזק מערכת חיסון ומכייח. ועוד. , אף סתום, אסטמה סינוסים, מחטא ופותח נשימה, מחזק מערכת חיסון ומכייח. ועוד. שימוש בהרחה: טפטוף בחולצה באזור החזה, הדפה במבער, טפטוף על פינות המזרן בלילה, טפטוף על בד וקשירתו לעגלה/ לול/ מיטה. : טפטוף בחולצה באזור החזה, הדפה במבער, טפטוף על פינות המזרן בלילה, טפטוף על בד וקשירתו לעגלה/ לול/ מיטה. טיפול במריחה: יש לערבב בפנים כף היד 2 טיפות של השמן בשמן נשא (כמו שמן שקדים/בייבי וינטר וכו) ומורחים על בית החזה באזור הצוואר והגב כשלוש פעמים ביום. מותר לשימוש מגיל 3 חודשים.
7. שמן רבנסרה- מתאים להתקררות, שפעת, הרגעה, אף סתום, סטרידו וסוגי שיעול שונים, זיהומים, בעיות בדרכי הנשימה, הרפס. וסוגי שיעול שונים, זיהומים, בעיות בדרכי הנשימה, הרפס. שימוש במריחה: עיסוי בית החזה עם שמן נשא. בעל השפעה מרגיעה, ניתן לערבב עם אקליפטוס רדיאטה.
8. בייבי וינטר- תערובת שמנים אתריים ושמנים צמחיים ייחודיים להתקררות ושפעת. מצוין לשימוש כשמן נשא לשמן רבנסרה ורדיאטה. למריחה מגיל 3 חודשים בתנועת פתיחה על הגב ובית החזה.
9. אינהלציה- מכשיר המאפשר שאיפת אדי מי מלח, בשילוב תרופה או בלי, הישר לריאות. ברירת המחדל גם לייבוש נזלת. לשימוש בהנחית רופא.
10. מכשיר אדים קרים - מכשירים המשחררים לאוויר חדרם של הילדים אדים קרים, ובכך מוספים לחות לחדר. זה אומנם לא מטפל בנזלת או בהצטננות, אבל זה מקל על דרכי הנשימה של הילד, פותח אפים סתומים, ומאפשר להם לישון טוב יותר. חשוב לנקות את המכשיר ולהחליף מים יום יום לאחר השימוש, על מנת למנוע את מחלת הליגיונרים.
11. שאיבת הנזלת- ישנם סוגים שונים של משאבות בשוק. השתמשו בה בעדינות על מנת לא לפגוע בתינוק. יש לקחת בחשבון שהשאיבה גורמת לריריות האף לעבוד יותר קשה ולייצר עוד נזלת, כך שכדאי להשתמש במשאבה במקרים מסויימים, כמו לפני יניקה או אכילה של תינוק, כשקריטי לפנות את דרכי הנשימה.
12. קרם לאף ומגבונים רכים- ריבוי הנזלת וניגובה גורם לאדמומיות ויובש העור. תכשירי קרם לאף המשולבים בשמנים אתריים מסייעים בפתיחת הנשימה, הקלה ומניעת גירויים באזור האף. שימוש במגבונים רכים מוגברי לחות ועשירים באלוורה וקמומיל תורמים אף הם בהרגעת העור.
המון בריאות! מאיה סופר MSW הורות מהבטן- ליווי הריון פרטני והנחיית הורים בגישה האינטואיטיבית התפתחותית.
כל הנאמר הינו בגדר המלצה ולא משמש תחליף להנחיית רופא. יש לקרוא את התוויות המוצרים לפני שימושם.
Commenti